КЗ "Центр культури та дозвілля"
Чопської міської територіальної громади

"Людської пам’яті мости…"

 27 листопада, у Чопі поблизу пам’ятника “Невинно загиблим жертвам Другої світової війни” пройшов мітинг-реквієм із нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів "Людської пам’яті мости…". Небайдужі мешканці міста зібралися для того, щоб вшанувати  пам’ять мільйонів безневинних жертв закатованих радянським режимом, полеглих у примусовій “голодній війні”.

Із поетичними композиціями виступили учасники театральної студії “КРиЛА”, хорова група клубу ветеранів праці спільно з вокальним ансамблем “Талісман”  виконали проникливі пісні "Порвалась остання струна" та "Засвіти свічку на вікні".

"87 років тому наш народ пережив геноцид, який міг зупинити життя всієї нації. Голодомор приніс не лише страждання і смерть. Він посіяв страх серед людей. Час невблаганний. Місяці за місяцями, роки за роками відпливають у небуття. Тільки пам’ять назавжди залишається з нами.

Сьогодні треба говорити про минуле задля майбутнього, адже безпам'ятність продовжує бездуховність, котра, наче ракова пухлина, роз'їдає тіло й душу нації – перекреслює її історію, паплюжить традиції й руйнує соціокультурну самобутність народу», — відзначили ведучі заходу Оксана Волос і Ніка Букова.

Присутні хвилиною мовчання вшанували мільйони українців, які загинули внаслідок геноциду.

Молебень за знищених у роки геноциду українців провели священнослужителі міста.

«Сьогодні о 16.00. годині по всіх містах і селах  нашої Батьківщини  проходить Всеукраїнська акція «Запали свічку пам’яті!» — запалювання українцями свічок у вікнах своїх домівок, присвячена вшануванню пам’яті померлих від Голодоморів в Україні. Ми просимо і вас долучитися до цієї акції», — зауважили ведучі.

Наостанок усі присутні виклали свічки у формі символічного хреста та поклали квіти до пам’ятника.

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fchop-rada.gov.ua%2Fnews%2F1638025346%2F%3Ffbclid%3DIwAR0Y8HDcsxEv-NHTSAbGELyOrhMQHXiJuOMrViC_cN170ybfPZguaJZX_zU&h=AT3fY_kA5_3um0wPJIWFUnUxHjEHLCzjrrkl-WEwFNScGKJfGiPdBILJF2VBVyPrZtSiK_CdqO_sQ6CBCyeWR31XE5eW1X07yagsE_1MK1v_cGy3K_1aLsu81bIYSuCPa3P-&__tn__=-UK-R&c[0]=AT2peTuyoTfyIe101HYn9WVTHQgtAvgs3U_vXv-mWKnoUozUsSeFKR6gY5diUzaB_uOON_PHqirmQBTnU7OEThoF58rdT_0n9M1_6tftsQsYOkcQiusfpv09gkbuFztSwdTfxc9cuHJfk84wol7--vwWPaiwSavj59SznCp5iCHMhVFwcVwUhA6_-6q4hxgSt1lkkV9_