КЗ "Центр культури та дозвілля"
Чопської міської територіальної громади

Святкували разом спорт і культура.

Добрий день всім, хто тут зібрався нині!

Добрий день всім, хто слухає нас!

Добрий день нашій славній Україні.

Шановні гості і присутні вітаємо всіх вас!

 

З такими словами  ми зустрічали чопівчан та гостей міста на надзвичайної події, а саме, з нагоди відкриття пам’ятного знаку на честь 105-ї річниці Чопського футболу.

Мало хто знає,що історія Чопського футболу починається ще в липні 1914 року коли команда  спортивного товариства  Чопський  атлетичний   клуб зіграла у нічию 3:3 з футболістами Кішварди , а також другою створеною командою на теренах області, що з 1921 року активно приймає у всіх футбольних чемпіонатах.

 Відомо  також про футбольну команду «Вікторія»  яка  у 27 му-  30-х роках   показала як мінімум дві результативні  гри.

Але доленосні зміни, настали  в радянські часи тоді футбольна команда Чопського спортивного товариства яка була створена в 1931 році, почала носити  горду назву "Локомотив",( нагадаємо, що в кінці 30-х років в краї вкотре змінилася влада і чопська команда разом з іншими закарпатськими з 1939-го року розпочала виступи в чемпіонатах Угорщини. Серед найкращих гравців можемо назвати Бейло Токача, Антала Фарксі,Бейла Кой,Ференца Кун.

       В 1945 році команда міста була призером області серед команд вищої ліги

В 1994 приймали участь в аматорському чемпіонаті України в м.Київ.

На святі були присутні:

- Чопський міський голова Самардак Валерій Володимирович

- Народний депутат України Роберт Іванович Горват

- Головний судя змагань арбітр міжнародної категорії, лайсмен ФІФА, головний редактор газети «Спорт-тайм» Степан Степанович Селменський.

Після урочистостей  Організаційний комітет чемпіонату побажав всім учасникам безкомпромісної спортивної боротьби, цікавого футболу , з сильними подачами, довгими розіграшами м’яча,блискучих, яскравих перемог!

А  всім гостям  приємного відпочинку і насолоди від концертної програми ,яку підготували учасники художньої самодіяльності Чопського будинку культури.