КЗ "Центр культури та дозвілля"
Чопської міської територіальної громади

Мітитнг - реквієм " Омріяна весна"

9 ТРАВНЯ біля меморіалу “ Загиблим воїнам – визволителям Чопа ” відбувся мітинг-реквієм

“ Омріяна весна ” присвячений Дню пам’яті та примирення і 74-тій річниці Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. 

8 і 9 травня - це наш День Подяки. Подяки за те, що нелюдська ідеологія нацизму назавжди пішла у минуле. Подяки тим, хто боровся з нацизмом – і переміг. Просто вдячні усім – за можливість народитися й жити. Війна торкнулася кожної української сім'ї. Внесок українців у перемогу – величезний.
    Захід розпочався з урочистої ходи головною вулицею міста. Із словами привітання до присутніх звернувся секретар міської ради Михайло Чолавин та командир 18 окремого мостового загону військової частини Т0300 підполковник  Станіслав Приходько.

Зі зворушливими літературними та музичними композиціями виступили учні Чопської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №1 Марія Іванюк і Вікторія Пігош,  тріо Чопської дитячої музичної школи (пісня “День Перемоги ”, кер. Катерина Купрій), хор ветеранів праці (пісні “ На братській могилі ”, “А мати ходить на курган, кер. Катерина Хрізман),  ансамбль студії сучасної естрадної пісні “ Феєрверк ” (пісня “ Весна Перемоги ”, кер. Віра Сентипал) а учасники  гуртка “ Cценічна мова та конферанс ” Альбіна Владика і Назар Чолавин були ведучими заходу.

Воїнів що пройли  усю війну і залишилися назавжди в нашій пам'яті  тими  героями, які захистили Україну від нацистів, вшанували хвилиною мовчання.

Учасники заходу  поклали квіти  до меморіалу  “ Загиблим воїнам – визволителям Чопа ” та вручили квіти присутнім ветеранам.

На завершення містом пройшла урочиста хода військовослужбовців нашого міста під святковий марш.

 

Мітинг-реквієм підготували художні керівники Будинку культури В.Сентипал та О.Волос.

 

Пам'ятаємо тих, хто загинув.
І шануємо тих, хто ще живий, їх залишилось дуже мало.

З Днем перемоги над нацизмом!